Долната камара на Конгреса на САЩ излезе във ваканция, оставяйки одобрения

...
Долната камара на Конгреса на САЩ излезе във ваканция, оставяйки одобрения
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ излезе във ваканция, без да разгледа помощта за Украйна

Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати излезе във почивка, оставяйки утвърждения от Сената пакет от помощи за Украйна без разглеждане. Белият дом разкритикува за това ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън, заяви Укринформ, цитирайки The Hill.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс твърди в записка, получена за първи път от The Hill, че Джонсън се отхвърля и бяга по-рано, с цел да излезе в отмора, " вместо да постави завършек на вредата, която предизвиква на националната ни сигурност ".

" Всеки ден, в който ръководителят Джонсън утежнява националната ни сигурност, Америка губи. И всеки ден, в който той отсрочва чисто гласоподаване, позицията на републиканците в Конгреса пред американския народ пада ", сподели Бейтс. " Бягството за ранна почивка единствено утежнява и двата казуса. "

" Американският народ е засегнат от вредите, които говорителят Джонсън нанася на националната сигурност на Америка в името на политиката, както потвърдиха гласоподавателите в Ню Йорк във вторник ", сподели Бейтс.

" Но вместо да постави завършек на политизирането си на сигурността на страната, ръководителят Джонсън се отхвърля и бяга, изпращайки Камарата на представителите в ранна, незаслужена почивка, до момента в който продължава да укрепва убийствените военни старания на Русия и иранския режим за сметка на американската национална сигурност, Съединени американски щати. работни места в производството и най-близките ни съюзи ", добави той.

Бейтс означи, че отделянето от окръг Колумбия също идва дни откакто някогашният конгресмен Том Суози (Д) завоюва на специфични избори в Ню Йорк, обръщайки място, държано от Републиканската партия.

Ръководството на Камарата на представителите на Републиканската партия анулира гласуването за петък и Камарата ще се върне във Вашингтон на 28 февруари след ваканцията.

Преди седмица група сенатори от двете партии показаха законодателство, което включва старания за стягане на сигурността по границата, както и даване на помощ на Украйна и Израел.

Републиканците, които упорстваха помощта за Украйна да бъде съчетана с дейности на границата, твърдяха, че пакетът е непълен, а Джонсън сподели, че е мъртъв при идването си в Камарата, ход, който подхожда на желанието на някогашния президент Тръмп да употребява обстановката на границата като политически проблем против президента Байдън.

Както беше обявено, във вторник Сенатът утвърди двупартиен законопроект за финансиране със 70 гласа, който подкрепя Украйна, Израел и други съюзнически страни, без да взема поради ограниченията за битка с имиграцията. Сега той би трябвало да бъде утвърден от Камарата на представителите и подписан от президента.

 

Инфо: news.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР